Blomsterbrud!


19 juni

Ringde jobbet idag och frågade om intro, skulle varit skönt att ha det innan jag börjar på måndag men det fick jag visst inte... Så får lära mig nya intraphone-grejset dådå. Hoppas det inte är alltför krångligt. 

Har hjälpt Hanna att sy kuddfodral idag, blev rätt bra och hon blev nöjd! Alltid kul att få använda sina sykunskaper!

Idag har jag tagit sprutor igen också... andra tbe-sprutan och första mot hepatit. Ajaj i armarna...

Justja, har ju typ inte bloggat sen Ajjes student så tänkte lägga upp några bilder från det i alla fall! 




Fin dag var det!



Sommarkänslor

Har jobbat måndag, tisdag och idag på högbergets förskola. Fick i alla fall ihop 18 timmar den här veckan då, det känns nice :) Nice är det också att jag idag fick tillbaka nästan 3000 i skatteåterbäring, yayy! :D Där var Barcaresan betald typ! 

Johan kom hem i måndags och idag kom Petter och Josefine också. Och imorrn är det studenten här i stan, så nu är det verkligen sommar på riktigt :D :D Tänka sig att "lillbrorsan" Alexander tar studenten! Och tänk att det har gått ett helt år sen jag tog studenten... Galet. Och "studenten" låter helmysko om man säger/läser det många gånger märkte jag nu helt random xD


Nu är det din tur Ajje :D

Barcelona

Har nu varit hemma i kalla Sverige i några dagar och jag saknar barca som tusan. Helt underbar stad!
Tänkte skriva lite om resan nu.

Jag åkte tåg hemifrån kvart i ett i söndags och mötte upp Adam på Arlanda vid fyratiden. Resan började inte så bra för älskling, som just den dagen hade migrän :( Men han tog sig i alla fall till flygplatsen och blev bättre efter ett tag. Vi gick och tog ut euro och sedan väntade vi på att incheckningen skulle starta. Vi åkte med Vueling, ett nytt spanskt lågprisflygbolag, riktigt bra var det. När vi skulle checka in så hittade de inte mitt namn i bokningen. Jag fick lite panik där ett tag, det visade sig att å i åslund hade trillat bort. Mitt "internationella" namn är aslund eller aaslund (superfint) och det var det vi skulle ha skrivit när vi bokade. Men det står ju två namn i passet och vi skrev åslund för jag heter ju så xD Jag blev bokad som Lisa Slund till slut. Haha. Det är ju egentligen superviktigt att det står samma namn som i passet på boardingkortet men som tur var gick det ändå. 

Flygresan gick bra förutom att jag blev panikslagen av alla blixtar utanför planet. Blixtar som inte alls var blixtar utan bara lamporna på vingarna som blinkade. Smaart tjej. Vi landade ca halv elva på kvällen på El Prat och det var jättesmidigt att få bagaget och så. Vi tog en taxi därifrån till hotellet. Orkade inte krångla med bussar/metro när vi kom ner så sent. Efter en kvart var vi framme vid vårt hotell abba garden, fyrstjärnigt och fint, beläget på en liten höjd typ väster om centrum. 


Fiin utsikt

Första dagen i Barca bestämde vi att vi skulle åka till Montjuïc-berget. Vi gick nerför backen vid hotellet och passerade vår fina rospark på vägen och sen tog vi tunnelbanan från "vår" station Zona universitària till Paral-el. Där åkte vi sedan någon slags metrogrej uppåt i en tunnel tills vi kom fram till linbanans början. Kostade 9,50 euro per person att åka har jag för mig, lätt värt det! För utsikten där uppifrån var fantastisk <3 






Min matros trivdes med utsikten ;)




Efter Montjuïc blev det stranden! Där var dock kameran nedpackad och isolerad från sanden för det mesta haha. Vi var mest vid Barceloneta-stranden, den var nice :D 

Efter sol och bad åkte vi till en liten kyrka...


...som aldrig blir klar. Häftig!

Dag två åkte vi till Park Guell. Det var lite drygt att ta sig upp dit, massa branta uppförsbackar och en bra bit att gå ifrån närmaste metro. Jag tror vi kom in i parken från vänster typ, finns flera ingångar. Sedan inne i parken gick vi massa nerför istället tills vi kom till den "kända" delen.  




Stark kille haha





Vi hade ingen karta över parken och det var gångar hit och dit, men vi tror i alla fall att vi såg det vi ville se ^^ Efter någon timme blev längtan efter havet för stor och vi tog oss in mot stan. Det tog flera timmar kändes det som. Lite kasst att det inte finns någon metrostation närmare parken...


Luuunch, menu del dia! ("Dagens", man kan få flera rätter + dryck till väldigt bra pris)


♥♥♥♥

Efter några timmars strandchill åkte vi buss till ramblan


Ramblans början nere vid havet 


Mysig restaurang på ett stort torg intill ramblan. Jag testade lite tapas, men blev lite fail för valde något som visade sig vara rå tonfisk. Men min lilla hamburgertapas var god haha ^^

Dag tre shoppade vi (läs jag..) lite. Bershka och Stradivarius ♥
Efter det åkte vi till stränderna lite längre bort och gick sedan hela vägen bort till Barceloneta. Åt dyr lunch längs stranden. Tittade på fina båtar, badade. 


Lisa <3 stranden

Blev italiensk restaurang på kvällen, jättegod mat och fint läge.
Toaletterna var dock bara för restaurangens gäster fick jag höra sen när jag skulle gå på toa... hmm. Tjejen som sa det hade t.o.m serverat oss. Stackarn kanske var ansiktsblind :/ 


Adam njuter av kall god öööl<3


Coolt hus, och bra landmärke för att se var man var nånstans ^^

Sista dagen testade vi hotellets pool, passade bra då för vi skulle ändå inte ha hunnit in till stan eftersom planet gick 15.00. Var riktigt gött där vid poolen :)




Vi hade beställt en taxi till flygplatsen. Efter en stund kom en ur personalen ut till oss och sa att vi kunde ta hotellets transfer istället för det skulle bli billigare. Men den går bara till metron. Han sa dock att den skulle gå till flygplatsen i alla fall och att vi skulle vara tysta om det. Kändes skumt så jag gick till receptionen sedan och frågade om det verkligen var så, och de sa att deras transfer aldrig går till flygplatsen och de blev ganska förvånade över att en i deras personal sagt så till oss. Blev taxi. Vi hade inga kontanter kvar och frågade om taxichaffisen tog Visa. Han skakade på huvudet och sa nonono. Jahapp tänkte vi, hur gör vi nu då? Vi frågade om det var okej om vi tog ut pengar på flygplatsen och det var okej. Sedan framme vid flygplatsen provar Adam att ta fram sitt kort och då säger chauffören på knagglig engelska "want to pay with it?" och sedan var det bara att betala. Han missuppfattade oss helt. Men slutet gott i alla fall! Sedan krånglade det med mitt namn igen haha och jag fick förklara att jag för tillfället hette Lisa Slund.


Utegård på El Prat. Min nya fina klänning matchade ju tom rutorna på marken, perfa!


Hemma igen. När vi gick av mötte vi de som skulle åka till barca med samma flight som vi åkte ner. Vi ville bara vända och gå på igen... :)





RSS 2.0