27 februari

VFU:n är slut, tillbaka i skolan. Det är mycket att göra nu, PM hit och dit som ska skrivas klart och sedan statistiktenta på det. Och så en tenta i vetenskaplig metod vid samma tillfälle. Hur ska allt hinnas med till den 15 mars?? 

Var ett tag sen jag skrev nu igen... 
Är i alla fall nöjd med min insats under vfun, och jag fick fina kommentarer under slutbedömningen plus att det är fritt fram för mig att söka extrajobb på avdelningen till hösten! :) 

Under helgen som var hade jag finbesök utav bröderna, de kom på fredagen och var här till lördag kväll och vi hann med en hel del under den tiden! Fredagkvällen började med ett besök på pizzerian vid heidenstams torg och sedan satt vi på mitt rum och spelade roliga ölspel/kollade kul klipp/drack gott/åt chips/skrattade en massa innan vi tog bussen till stan och Värmlands nation!! Där träffade jag på Gro, som hängde med oss sedan. Någon mer som vi träffade på var Daniel Norberg från idol 2009 :P Jag gick fram till honom och Johan säger "Det är ju du!" Haha :D Han var jättetrevlig, men tyckte nog först att det var rätt drygt att jag och Gro tjålade så mycket xD  Jag kallade honom dessutom för Johan stup i kvarten... ^^
Det var en jätterolig kväll och skoj att få visa bröderna hur det är på nation :D Blev donken efteråt (där det var matkrig) och sedan en promenad hem genom stan. 
Lördagen blev riktigt turistig, vi hann med både domkyrkan och slottet! Utöver det så gick vi runt på stan, åt god mat på Tzatziki och kollade in utsikten från konsert & kongress. Mysig helg! 
 
Nu ska jag ta en liten promenad i det fina vädret sen blir det mera plugg innan Adam kommer hit. Längtar sjukt mycket tills imorgon, THE KILLERS!!!!


Snygg bil(d) från i höstas!
 
 

7 februari :)

Går bättre och bättre på praktiken, idag var en riktigt bra dag. Jag och andra studenten Hanna hade s.k peer-learning som innebär att den ena först sköter om en patient och den andra sitter bredvid och observerar hur den andra gör och skriver ner saker som man tänker på. Sedan byter man och den andra får ta hand om en annan patient och den andra observerar, ja ni fattar nog.
Det har varit kul att få vara så pass självständiga, vi tog hand om dem helt själva utan undersköterskor. Efteråt så sitter man och diskuterar och analyserar hur det gick och vad som var bra/mindre bra. Det är bra att lära sig ge och ta konstruktiv kritik, det är viktig del av yrket. Lite ovant är det, men kul som sagt. Roligt också att få träffa Hanna lite mer, hon jobbade andra tider än mig första veckan så vi har inte sett varandra så mycket.
Idag på slutet var vi trötta och flamsiga och höll på att lägga de smutsiga arbetskläderna bland de rena istället för i smutskorgen som dessutom står i ett annat rum, haha. Det är då man vet att det är dags att gå hem :P

Nu måste jag sätta fart och äta lite + diska undan från igår (köket var upptaget hela kvällen, kunde inte laga mat så "tvingades" köpa kebab, haha..) 
Om jag hinner sen ska jag iväg på en timmes Core på friskis! 

Imorgon kväll drar jag till Karlstad :D:D:D

USB-minne med minnen

Fick ett usb-minne i julklapp för 3-4 år sedan av Malin och Louise med en massa bilder och filmer på oss, det kom bort sen och jag trodde att jag hade råkat slänga det eller vad som helst men i julas när pappa kollade igenom några lådor vid datorn så återfanns det!! :D
Gotland 2009Jag saknar er!!! 4 februari

Trött tjej, ska snart krypa ner under täcket och ladda upp inför ny praktikdag. Det börjar gå bättre nu, har inte riktigt fått kläm på än vad det egentligen förväntas av mig på den här praktiken men det går ju i alla fall åt rätt håll. 
Idag har jag fått ta lite blodsocker, gjort blodtrycksmätningar, borstat tänder, borstat tandprotes och sånt där. 

Längtar tokmycket till helgen, då blire ett besök i Karlstad! Var så sjukt längesen jag var där nu känns det som, Adam har åkt hit väldigt mycket. Distansen är blö-dryg, men vi ger inte upp!!! <3


En helt annan sak; köket ser förjävligt ut här (som vanligt iofs) och det är proppfullt i diskstället. Tur jag inte ställer några av mina saker där längre för det går ju sönder saker hela tiden. Senast igår så hade Oscar sönder en tallrik. Hehehe tror faktiskt att det råkade vara Martin aka Glasstjuvens tallrik, så tråkigt för honom... NOT!!! 

Jag söker ju nytt boende 24/7 typ och idag fick jag faktiskt ett erbjudande från studentstaden om en tvåa här på kantorn, jag har dock plats 20 i kön så alltför stora förhoppningar ska man inte ha. Håller ändå tummarna till onsdag, då får man slutgiltigt besked. 

Det var väl allt för mig, ovanligt långt inlägg blev det idag! 

Gonatt :)

Promenad

Idag ska jag ta en långpromenad i det underbara vädret. Satt inne hela dagen igår och det var inte okej. Mår ännu lite bättre idag, skönt. 

Norsbro januari 2010

Sjuk sjuksköterskestudent, sjukt segt

Sitter i sängen och kollar på skidor på tv. Segt att bli sjuk nu. Missade dagens vfu men ingen idé att gå dit när man mår dåligt. Kanske smittar patienterna med mina baciller liksom. Solen skiner utanför fönstret, så typiskt att den tittar fram just idag när jag inte är i form. Hade funderingar på att åka till La idag men det blir nog inget av det, orkar nog inte. Får bli en helg hemma på rummet med massa film, te osv. Kanske blir bra. 


RSS 2.0