26 nov

Igår hade jag mittbedömning på praktiken och den gick bra, så skönt!! Nu är det bara två ynka veckor kvar av praktiken. Sex veckor går verkligen fort. Bästa praktiken hittills :D
Råkade försova mig idag och det kändes lite pinsamt så här dagen efter mittbedömningen men kom bara en halvtimme sent som tur var, hade likaväl kunnat sova till tio! Ikväll ska jag ställa mer än en klocka, min gamla klockradio litar jag inte på längre :P  

fredag

Redan gått två veckor av praktiken, fyra veckor kvar! Jag trivs väldigt bra. Min handledare är en av de duktigaste och mest erfarna på hela avdelningen, det är henne alla frågar om hjälp osv och det känns riktigt bra att få gå med henne. Lär mig så sjukt mycket varje dag :)
Idag hade jag hand om en fyrsal (alltså fyra patienter) och det gick bättre än väntat! Allt har jag såklart inte koll på än, men det blir bättre och bättre. Jag har under veckan fått följa vissa av mina patienter under flera dagar och det är så himla kul att se skillnaden från dag till dag, hur de blir bättre för att sedan till sist skrivas ut!
En sak som jag fortfarande tycker är sjukt jobbigt och det är att ringa runt till massa folk, t.ex. läkare, anhöriga, transporter, kommunen, osv osv. Gillar inte att prata i telefon när andra hör :P Men det går ju liksom inte att sitta ensam i ett rum och ringa, det är alltid nån i närheten.  Men jag övar på det ^^ Till slut blir det väl en naturlig del av jobbet. 
 
Skönt med helg nu! Vi har ätit varma mackor här hemma och nu ska vi se vem som åker ur Idol. Sen ska det bli gött att sova :D 

NYCNy bakgrundsbild på datorn. 

tisdag

Praktiken går bra än så länge, har hand om två patienter själv nu (typ) och det är mycket man ska komma ihåg och stundtals väldigt stressigt men det är såklart kul också! Lär mig massor varje dag. Den här veckan går jag mån-fre och sedan väntar två veckors studentsal. Då ska jag och en till student ha hand om en fyrsal själva (men med stöd av ssk och usk) och sköta allt där tillsammans i team. Har aldrig haft studentsal förut, förra året var jag ju ensam student på avdelningen i Enköping så det ska bli kul att få testa på hur det är nu. 
 
Nu blir det ett avsnitt Downton Abbey ;) Pensionärsvarning, men det är ju så himla bra!

praktik

Sitter och slötittar på vem vet mest och äter godis - söndag <3
 
Imorgon börjar min sex veckor långa praktik på kirurgavdelning på Akademiska sjukhuset :) Ska bli spännande! Är väldigt nervös också, men det är väl så det ska vara. Hoppas på att jag klickar bra med mina handledare. Imorgon har vi introdag och på tisdag kommer jag att gå med en undersköterska. Nu kör vi ;) 

RSS 2.0